OMFT-kursus Januar 2023 – lær at arbejde med mundens muskler

OMFT-kursus Januar 2023 – lær at arbejde med mundens muskler

OMFT-kursus Januar 2023 – lær at arbejde med mundens muskler 1080 1015 Ergo for dig

OMFT er kurset for dig, der gerne vil arbejde med mundmotorisk udvikling, hos børn og voksne på normalområdet.

På kurset får du et grundigt kendskab til Orofacial MyoFunktionel Terapi (OMFT) –  og al undervisningen foregår på dansk.

Næste kursus: 23. – 25. januar 2023 i Køge

I løbet af de 3 dage, kurset varer, får du værktøjerne til at vurdere tungens og mundmusklernes funktionalitet, så du kan hjælpe dine klienter med orofaciale problemer (for eksempel i forbindelse med klip af et stramt tungebånd).

Kurset er baseret på praksisviden og den nyeste forskning fra både ind- og udland.

Du vil få en detaljeret gennemgang af de orofaciale udfordringer, hvem kan træne, hvorfor vi træner og hvordan du ved hjælp af en grundig, funktionel undersøgelse kan vurdere, hvilke øvelser der passer bedst til den enkelte klient.

Kort sagt: Du bliver klædt rigtig godt på til at kunne sammensætte et skræddersyet forløb for dine klienter, så de får den optimale genoptræning af tungen og mundens andre muskler.


Hvad kan du bruge dette OMFT-Kursus til?

Der er ved at komme en øget bevidsthed og opmærksomhed, både internationalt og herhjemme, om, hvor vigtige udformningen af vores luftveje og funktionen af vores mund og tungen er for vores generelle helbred, og hvordan muskulaturen har indflydelse på dette.

OMFT kan være afgørende, terapeutisk træning ved en lang række problemer, blandt andet:

 • Åbent bid
 • Mundånding og en mund, der ikke vil være lukket
 • Spiseproblemer
 • Synkeproblemer
 • Søvnforstyrrelser
 • Kæbesmerter
 • Hovedpine
 • Muskelspændinger

Du får helt konkret:

 • En grundig forståelse for, hvad orofaciale udfordringer er, og hvordan de kan påvirke klienter i alle aldre
 • Du lærer, hvordan man laver en grundig, funktionel undersøgelse af tungens og resten af mundens muskler
 • Øvelser, som ikke følger en bestemt protokol, men som kan tilrettelægges ud fra den enkelte klients funktion og symptomer
 • Du lærer at vurdere, hvem der kan have gavn af OMFT-træning
 • Du lærer at diagnosticere stramt tungebånd (5 år +)
 • Effektive teknikker til, hvordan du hjælper dine klienter til at trække vejret gennem næsen

Din investering for at blive skarp til at vurdere og behandle med OMFT-teknikkerne er:
7.995,-

(Tilmelding er bindende – mulighed for at betale i rater uden gebyrer)


Der er brug for mange flere OMFT-behandlere

OMFT er et emnefelt i rivende udvikling på internationalt plan, og herhjemme spørger flere og flere klienter også efter hjælp til de udfordringer, der ses ved OM-problemer.

Der er brug for mange flere specialiserede OMFT-terapeuter i Danmark, som kan vurdere og træne ud fra den enkelte klients behov.

På dette kursus lærer du et træningssystem, hvor øvelserne ikke udføres ud fra en forudbestemt protokol, men kan tilrettelægges ud fra den enkelte klients funktionsniveau og symptomer.

OMFT-træning er en detaljeorienteret træningsform, hvor det er vigtigt at tilpasse de enkelte øvelser ud fra de udfordringer og kompensationer, den enkelte klient har.

I OMFT-træningen er det vigtigt at følge klienten tæt og hele tiden justere på træningsteknikkerne. Det lærer du på dette kursus.

Du kan bruge øvelserne ved klienter fra 5 år og op.

Der vil blive taget udgangspunkt i den nyeste viden inden for OMFT og hvordan kan træningen sammensættes, så den er tilpasset således, at det kan lykkes at gennemføre træningen.


Alt det praktiske

Hvem henvender kurset sig til:
Sundhedsprofessionelle med Autorisation, Ergoterapeuter, Fysiotertapeuter, Logopæd/talepædagog, Tandlæger, Tandplejere, Ortodontister, Castillio Morales-terapeuter, Osteopater, Kiropraktorer, mfl. 

Dato:
23.-25. januar 2023

Din investering:
Pris 7995 kr, inkl forplejning og kursusmateriale (vil være tilgængeligt i dagene inden kurset). Tilmelding er bindende. Beløbet kan betales i rater uden geburer.

BEMÆRK:
Der er et begrænset antal pladser. Køb din billet nu, hvis du allerede ved, at du skal med

Kurset foregår:

Funktionel Terapi
Gymnasievej 21E
4600 Køge

OMFT-kursets indhold:
Her kan du læse en detaljeret gennemgang af alt, hvad du får med, når du tilmelder dig kurset:

 • Hvad er OMFT
 • De 4 mål i OMFT
 • Anatomi med gennemgang af tænder/bidfunktion, kranienerver, det autonome nervesystem og muskulatur.
 • Identifikation af primære orofaciale, myofunktionelle symptomer.
 • Konsekvenser af de orofaciale, myofunktionelle udfordringer, såsom spændinger, fordøjelse, adfærdsproblemer, søvnforstyrrelser mm.
 • Hvilke udtalevanskeligheder kan være i spil ved muskulære dysfunktioner?
 • Identificere tunge-, læbe- og kindbånd – (Fra 5 år og op)
 • Sådan laver du en funktionel undersøgelse (grade 1,2,3,4, (Ikke type af tungebånd, Kotlow) og kompensationer)
 • OMFT-øvelser med grundig gennemgang i, hvordan de udføres i praksis – herunder hvordan du tilpasser øvelser til den enkeltes funktionelle udfordringer og ressourcer, da dette er essentielt for det gode resultat.
 • BONUS: Hvad er søvnforstyrrende vejrtrækning, og hvordan kan man forbedre den? (inklusiv praktiske øvelser fra Buteyko-metoden)
 • Myo Munchee – Hvordan og hvornår bruges denne (i kombination med OMFT-træning)

På kurset fokuserer vi på den funktionelle undersøgelse, OMFT-træning og øvelser, og du bliver godt klædt på til at kunne udføre OMFT-vejledning i din egen praksis.

Vi gennemgår ikke undersøgelsesmodeller, men tager udgangspunkt i den funktionelle undersøgelse, med henblik på træning og vejledning i den nyeste OMFT-viden, som vi bruger i vores daglige praksis. 

OBS: Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder med klienter fra 5 år og op. På dette kursus får du altså ikke en gennemgang af, hvordan du undersøger babyer og mindre børn.

Hvis du ønsker en basisviden om undersøgelse af stramt tungebånd på mindre børn, finder du denne viden på vores Basiskursus i Orofaciale dysfunktioner og Stramt tungebånd, hvor vi går mere i dybden med de forskellige typer af undersøgelsesredskaber, der benyttes på mindre børn.

Eller på vores nyeste kursus: Stramt tungebånd –  Hvordan ser vi det og hvad kan vi gøre for de 0-1 årig

RABAT TIL DIG, DER ALLEREDE HAR VÆRET PÅ VORES BASISKURSUS:

Hvis du allerede har gennemført eller er tilmeldt næste Basiskursus i Orofaciale dysfunktioner og Stramt tungebånd (Næste kursus er den 1.-3. marts), kan du opnå en rabat på OMFT-kurset på 1100 kr. inklusiv moms – skriv en mail for at få rabatkoden!

Spørgsmål, mere information og rabatkode fås ved henvendelse til: