OMFT – nu også Online

Oro MyoFunktionel Terapi

OMFT ONLINE

NYHED: Jeg tilbyder nu også OMFT-Gruppeforløb til en ekstra skarp pris! Læs mere her

Har du problemer med  nedsat mobilitet af tungen op til og bag til i ganen(et stramt tungebånd )eller , at tygge, synke, mundvejrtrækning, mislykket tandregulering og skæve tænder, dårlig søvn eller søvn-apnøe, snorken, smerter i kæbeled, hovedpine/migræne eller nakkespændinger kan jeg hjælpe dig. Eller har du et barn der har udfordinger f.eks. med at amme, synke, spise, sutte på tomlen, bide i ting/tøj, mundånding, udtale ord og dårligt søvnmønster.

Jeg modtager konstant undervisning fra de førende eksperter i verden året rundt og dermed er jeg  opdateret med den nyeste viden omkring undersøgelse og selve OMFT behandlingen.

Jeg har en bred vifte af uddannelser og specialer, som gør at jeg kan hjælpe dig på flere forskellige måder – det kan f.ex være:
– OMFT
– løsning af spændinger
– kropsøvelser der fremmer tunge og kæbebevægelser
– behandling og træning af de primitive reflexer og det autonome nervesystem
– Munchee træning
– akupunktur
Jeg skræddersyer altid et forløb, der nøjagtig passer til dig og dine udfordringer.

FUNKTIONEL UNDERSØGELSE OG OMFT FORLØB:

Hvordan foregår en funktionel undersøgelse:
Når du/I kommer ind til mig, vil jeg undersøge muskler, bindevæv, kæbe, tandstilling, gane, læbe, kind- og tungebånd, synkefunktion, kompensatoriske mønstre, vaner og andre ting. Jeg kan tage billeder af munden og målinger til journal.
Undersøgelsen kan foregå siddende eller liggende – alt efter hvad du har det bedst med. Ved børn prøver jeg altid på at gøre så nænsomt og legende som muligt.

En undersøgelse tager ca. 60-75 min

Ved et OMFT-forløb foregår den første undersøgelsen i min praksis, hvor jeg kan lave den funktionelle undersøgelse.
Det videre forløb kan tilbydes online – eller i klinikken.

Klip af tungebånd
Overvejer eller vil du have løsnet tungebåndet (alder fra 5 år og op), anbefaler jeg at du går i gang OMFT-træning min. 6-8 uger inden.
Dette anbefales ud fra seneste studier fra The Breathe Institute, der viser signifikant bedre resultat af klip hvis du har trænet mindst 6-8 uger før og ca. 18 uger efter klip.
For børn under 5 år anbefales der OMFT-træning og forberedelse 2-4 uger inden klip.

Jeg har sammensat 4 OMFT pakker ud fra alder, som I kan vælge. Der kan også laves
en anden individuel pakke, hvis du har andre behov eller et ønske om det.

Baby Myo Mix:
Alder: 6-24 mdr (kan foregå online)
3 sessioner fordelt på ca. 6 uger, hvor I kommer i klinikken minimum til undersøgelsen.
Det inkluderer program og en Munchee.
Der kan også med i denne pris afspændes muskler i ansigt og mund eller behandling af Fear Paralysis Reflex, når I kommer i klinikken. Dette er dog ikke muligt hvis I er 2 personer der træner OMFT for en pris.
Pris 2200 kr.

Mini Myo Mix:
Alder: 2-4 år (kan være online)
5 sessioner fordelt på ca 8 -12 uger, hvor I kommer i klinikken minimum til undersøgelsen.
Det inkluderer program og en Munchee (og måske andre redskaber)
Kommer du I klinikken kan der i prisen tilbydes afspænding af muskulatur i ansigt og mund eller behandling af Fear Paralysis Reflex. Der vil ikke være mulighed for afspænding og behandling af Fear Paralysis Reflex hvis I træner 2 for en pris. 
Pris 3500 kr.

OMFT Mix
Alder: 5-100 år (kan foregå online)
12 sessioner fordelt på omkring 24 uger, hvor I kommer i klinikken minimum til undersøgelsen.
Det indeholder program og redskaber (OMFT-redskaber, der vurderes relevante)
Ved fysisk fremmøde kan der i prisen tilbydes afspænding af fascie/muskulatur i ansigt, mund, kæbe og nakke eller behandling af Fear Paralysis Reflex.
OBS: Ved OMFT Mix kan der være mulighed for at 2 personer i samme husstand kan træne sammen til en pris. Der vil ikke være mulighed for afspænding og behandling af Fear Paralysis Reflex, når I træner 2 for en pris. Der vil blive lagt en pris for en Munchee og øvrige trænings redskaber oveni prisen.
Pris 8400 kr.

OMFT Mix
Alder: 5-100 år (kan foregå online)
6 sessioner fordelt på omkring 12 uger (dog anbefales at det optimale forløb er 24-26 uger for at få resultater)
Det indeholder program og redskaber (OMFT-redskaber, der vurderes relevante, dog ingen Munchee)
Ved fysisk fremmøde kan der i prisen tilbydes afspænding af fascie/muskulatur i ansigt, mund, kæbe og nakke eller behandling af Fear Paralysis Reflex..
OBS: Ved OMFT Mix kan der være mulighed for at 2 personer i samme husstand kan træne sammen til en pris. Der vil ikke være mulighed for afspænding og behandling af Fear Paralysis Reflex, når I træner 2 for en pris. Der bliver lagt en pris for redskaber oveni prisen (700 kr).
Pris 5100 kr.

Ønsker du et forløb der er kortere, kan du kontakte mig for at høre om muligheder for dette.

NYHED: OMFT-Gruppeforløb
Alder: 5-100 år (kan foregå online)
12 sessioner fordelt på omkring 24 uger, hvor vi mødes enten fysisk eller online i grupper af 4-6 personer. Du får de samme effektive øvelser til en ekstra god pris. Læs mere om gruppeforløb her

 

Du kan læse mere om OMFT her:
Oro MyoFunktionel terapi (OMFT) også kendt som neuromuskulær genuddannelse af de orale ansigtsmuskler, der fremmer balance og stabilitet af hele systemet, der omhandler ansigt, tunge, svælg og kæbeled. Populært kan vi kalde det “Fitness for muskler i mund og ansigt”.

I OMFT er der fokus på 4 grundprincipper

  • Læberne skal holdes lukket
  • Trække vejret igennem næsen
  • Synke korrekt med tungen i ganen
  • Tungen skal hvile i ganen med tungespidsen placeret i ganen – let bag fortænderne.

Det kan blive hård træning selv om det lyder til at være nemt med de små muskler i ansigt og mund. Det skyldes at vi har haft kompensatoriske bevægelser og mønstre måske altid og derfor har vi nedsat styrke i muskulaturen specielt i tunge og læber. Ligeledes vil der være spændinger i andre muskelgrupper, som vil være hensigtsmæssigt at få afspændt og få løsnet op for.

OMFT træningen vil hjælpe dig med at læberne holdes lukket, tungen kommer i ganen og vejret trækkes igennem næsen. Ligeledes trænes et korrekt synkemønstre. Alt dette kan være med til at mindske dine symptomer og bedre den grundlæggende livskvalitet, som f.eks bedre søvn, mere energi og mindre smerter.

Kan du genkende nogle af nedenstående udfordringer hos dig selv eller hos dit barn, kan du have glæde af at kontakte en OMF terapeut.

Har du udfordringer med:
– at tygge og synke
– at tale
– mundvejrtrækning
– afvigende vækst af kæbe og ansigt
– mislykket tandregulering og skæve tænder
– åbent bid
– øget mængde af tandsten og caries
– dårlig søvn eller søvnapnøe
– snørken
– smerter i kæbeled
– hovedpine/migræne
– at bide og skære tænder
– nakkespændinger

Har du et barn, der har udfordringer med:
– at blive ammet
– at spise skemad, f.eks grød
– at spise rugbrød, kød, pålæg, frugt og grøntsager
– hoster og fejlsynker under måltiderne
– at sutte på tommeltot, sut, klud eller legetøj
– at trække vejret gennem mund
– at tungen ligger lavt i munden eller mellem tænderne
– at udtale ord og sætninger klart og tydeligt
– åbent bid
– dårligt søvnmønster og derved træthed og mangel på energi i vågne timer

Årsager til nogle af ovenstående problemer kan f.eks. skyldes tungens placering i munden og et stramt tungebånd. Dette kan give forstyrrelse i vækst og funktionerne ansigt og mund.

Ved en OMF undersøgelse måler jeg bl.a. læbestyrke, tungens position i hvile og ved synk og kortlægger om der er et stramt tungebånd efter Kotlow’s klassifikation og fra 4 år udføres den sidste nye funktionelle undersøgelse af tungebåndet, som anbefales af de førende eksperter.
Der udarbejdes en træningsplan efter undersøgelsen. Og træningen kan efterfølgende være online eller i min praksis i Herning eller Ikast. Der vil typisk være 2 uger mellem hver træningssession fra 5 år og op.
Se de nye OMFT pakker og forløb øverst på siden.

Jeg kan tilbyde at kombinere OMFT med afspænding af muskel fascie i nakke, ansigt og mund samt at arbejdet med den tidlige Fear Paralysis Reflex. Det bliver en mere helhedsorienteret tilgang og det kan betyde at resultatet af træningen bliver bedre og at I evt. kan have mulighed for at samle træning og behandling et sted.

Vil du vide mere om OMTF kontakt mig på telefon eller email.