Referencer

Tusind tak for din hjælp.

Vi mødte op hos Hanne med Laura på 12 år, som havde angst og uro i kroppen, i sådan en grad at hun var rigtig påvirket af det, og ofte kunne hun jo godt se, at hun var uretfærdig i sin handlemåde, så som familie søgte vi alternative behandlinger, og i denne søgen ender vi hos Hanne.

Ved første behandling konstatere Hanne, at Laura har nogle reflekser, som ikke er gået i dvale som de burde. Allerede efter 1. behandling, er det et helt andet barn, vi har. Der er nu glæde og grin og ikke mange tårer og raseri udfald. Efter 4 behandlinger er alle reflekser, hvor de skal være – i dvale JJ

Vi har fået en pige som hviler meget mere i sig selv, en MEGET gladere pige, som tror på sig selv, hvilket man også har konstateret i skole. HURRA for Hanne.

Laura egne ord:

Jeg er blevet meget gladere, mere social, mere selvsikker. Har ikke så meget ondt i maven mere.

Kærlig hilsen Laura

Lone og Michael

Anbefaling

Ella er født med Williams Syndrom og 16p11,2 deletions syndrom. De første par år at hendes liv har været præget af udredning af diverse forskellige tilstande. Som 3 årig er der nu ro på Ellas udredning, men hun er fortsat ikke i fuld trivsel. Hun døjer meget med ondt i maven – både mavekneb, forstoppelse og diare. Og så udviser hun en utilpashed, som specielt kommer til udtryk om natten hvor hun har meget svært ved at sove. Hun er urolig, tryghedssøgende, ked af det og har meget svært ved at finde ro med mindre vi går med hende. De nætter hvor det er værst finder hun ej heller ro i vores arme.

Om dagen virker hun veltilpas, om end man godt kan mærke at hun ikke får sovet nok.

Vi starter op med behandling af vagusnerven hos Hanne. Allerede efter første behandling kan der mærkes en tydelig forskel hos Ella. Hun begynder så småt at få gang i maven, og der mærkes også en ændring i hendes søvn. Det er som om at hun lettere kan finde ro om natten.

Ella får behandling 1 gang i ugen over en periode på 6 uger. For hver behandling hun får bliver reaktionen hos Ella større og større. Efter de første tre behandlinger oplever vi at Ella sover igennem. Vi oplever en pige i balance, som har ro til at sove en stor del af natten. Samtidig er der nu fuld gang i hendes fordøjelsessystem.

Efter behandlingerne hos Hanne er denne tilstand fortsat. Ella har stadig nætter hvor hun er utilpas, men dette skyldes i højere grad overstimulering i løbet af dagen.

Her 2 år efter endt behandling oplever vi fortsat en datter i bedre balance end tidligere. Med et sensitivt men velfungerende fordøjelsessystem og en helt anden ro om natten.

Mette

Anbefaling

Jeg har været i et OMFT forløb hos Hanne Bundgaard/ Ergo for dig, som har strukket sig over 4 måneder. Jeg fik løsnet mit tungebånd cirka halvvejs i forløbet.

Mine symptomer inden forløbet var :
– ondt i skulder
– spændinger i nakke
– mange spændinger omkring munden, da min tunge skubbede på øverste fortænder
– forstoppelse
– svært ved at løfte tungen op i ganen

Alle mine symptomer er stort set forsvundet, og mine tunge hviler i ganen cirka 90% af tiden. Hvis jeg f.eks sover forkert og vågner med spændinger nakken, så forsvinder de i løbet af formiddagen, og varer ikke i dagevis som før.

Jeg har lavet øvelserne fra Hanne 2 gange om dagen, og det har krævet vedholdenhed. Men jeg er virkelig tilfreds med resultatet. Mit forløb hos Hanne har motiveret mig og gjort, at jeg er nået så langt som jeg er.

Forløbet har været delvist online og delvist fysisk fremmøde hos Hanne, og det har fungeret rigtig godt.

Ud over forløbet hos Hanne har jeg fået 5 gange kranio sakral terapi og været 3 gange hos osteopat.

Jeg sender de bedste anbefalinger til Hanne/ Ergo for dig.

Anette Rebecca fra Hinnerup

Anbefaling

Tilbage i november 2019 blev vi tilknyttet den kommunale ergoterapeut og logopæd, da vores dengang 2 1/2 årige datter Sørine, havde store mund motoriske problemer. Hun havde svært ved at tykke og synke maden, savlede meget. Hun snakkede meget, men havde meget svært ved, at udtale ordene korrekt, så det var meget svært at forstå.

Efter flere konsultationer hos ergoterapeuten, konkluderede hun, at vi kunne træne, øve osv. men at det ville aldrig blive bedre, pga. de stramme bånd i munden.

Det skal lige sige, at hun tidligere, i Danmark, har fået klippet tungebåndet. Henholdsvis da hun var 3 dage og 1 år. Da hun var 1 år, fik hun ligeledes klippet læbebåndet, da det hæftede helt nede på læben og over i ganen (imellem fortænderne).

Vi opsøgte derfor i maj 2020 Hanne Bundgaard (ergofordig), hvor hun kunne konstatere, at vores datter fortsat havde stramt tunge og læbebånd. Vi startede straks op på OMFT, Hanne var super dygtig til, at planlægge øvelserne, så de passede til vores 3 ørige datter. Det var 3 små øvelser, hver af 1 minuts varighed, vi skulle lave morgen og aften. Vores datter opfattede det straks som hyggeligt og en “leg” og hun er (fortsat) helt med, når vi siger, at nu skal vi lave “Hanne øvelser”. Efter ca. 6 uger med OMFT, kunne vi allerede se en fremgang hos Sørine, hun savnede bl.a. lidt mindre. 

D. 11 juni, var vi ved Kirsten i Holland, hvor Sørine fik klippet læbe og tungebånd, og herefter gik det rigtig stærkt. Dagen efter siger hun helt tydeligt og korrekt “Rigmor” (det hedder storesøster) og indtil den dag, havde hun altid kaldt hende for “Ir-or”. Pludselig kom der flere og flere korrekt udtale ord, andre begyndte at kunne forstå, hvad hun sagde, hun savnede mindre (blusen skulle ikke længere skiftes dagligt i børnehaven, da den ikke længere var våd!) Munden begyndte i små øjeblikke, at være lukket, hvilket den ALDRIG havde været tidligere.

Vi var (og er) fortsat i OMFT forløb hos Hanne Bundgaard. Hun justerer løbende de enkelte øvelser, ud fra det Sørine har behov for. Og øvelserne er altid ” lette og sjove” for Sørine, så det bliver en hyggelig stund, at lave øvelser.

Vi er blevet introduceret for Mini munchee, via Hanne, hvilken vores datter, er meget glad for at bruge.

Den dag i dag, 4 måneder efter opstart hos Hanne Bundgaard, kan Sørine nu udtale alle ord korrekt! Sørine er blevet afsluttet hos den kommunale logopæd (talepædagog), da Sørine nu er på niveau med jævnaldrende børn, hvad angår sproget! Hun savler stort set ikke mere, tungen hviler i ganen ved søvn, og munden er mere lukket. Hun kan bedre tykke maden nu, og har ikke længere svært ved, at synke den.

Vi kan kun anbefale Hanne Bundgaard, ergofordig, hun har været en stor del, af den fantastiske udvikling, der er i gang med vores datter!

Louise

Anbefaling Neels forældre

Hej Hanne
Du får vores største anbefalinger.
Du blev redningen for vores familie og ikke mindst Neel🙏🏼
Efter utallige besøg i 4 måneder ved forskellige fagfolk, og ingen vil høre på der var noget galt med vores lille pige, blev vi rådet til og kontakte dig.
• Vi have en pige der var meget ulykkelig
• sov meget dårlig om natten og skreg meget.
• hun vågnede ca. hver time hele natten igennem
• havde konstant forstoppelse

Allerede efter første besøg ved Hanne, kom der gang i Neels mave og søvnen blev bedre.
Efter 3 behandlinger har vi fået en helt anden pige. Hun sover igennem eller vågner max en gang til en flaske, og er så glad og tilpas hele tiden.
Vi har fået den nemmeste og dejligste pige tilbage der er i en rivende udvikling og trivsel.

Neels forældre

Anbefaling fra Dennis

Her er min oplevelse med OMFT forløb hos Ergofordig.

Det hele startede med at jeg fik en søn og hans mor havde læst rigtig meget op på stramt tungebånd. Det viste sig så at han faktisk havde stramt tungebånd og derefter begyndte vi at kigge lidt på mit og snakke om det fordi jeg havde mange af symptomerne såsom hovedpine, skulder/nakke smerter og fik hyppige kropsbehandlinger for det.

Jeg bestilte så en tid ved Ergo For Dig ved Hanne som undersøgte mig og var superkompetent og havde styr på det hun lavede og det hun snakkede om. Ved en undersøgelse konstaterede Hanne, at jeg havde grade 2 ud af 4 af et stramt tungebånd.  Hun ville anbefale at jeg fik det klippet, jeg tog så hjem og tænkte lidt over det og valgte at starte et forløb ved Hanne på 6 uger inden mit klip. Allerede da jeg havde fået de første OMFT-øvelser af Hanne kunne jeg mærke en kæmpe forskel. Mine smerter aftog hurtigt og forsvandt nærmest allerede inden jeg fik klippet tungebåndet. Jeg fik klippet mit tungebånd den 11. december ved Ane i Vejle og det var en rigtig god oplevelse, hun var også dygtig og havde styr på hvad hun lavede. Efter klip lavede jeg aftercare og OMFT træning, som jeg havde fået forklaret af Hanne og det hele gik bare rigtig godt! Jeg har været helt fri for smerter og har kun været til 2 kropsbehandlinger siden jeg begyndte ved Hanne hvor jeg ellers plejede at være afsted hver anden eller tredje uge. Så jeg kan kun anbefale Hanne til at hjælpe dig undervejs i dit forløb med stramt tungebånd og OMFT træning.

Dennis

Anmeldelse af kursus

Dec 2019

Vi har i Pædagogisk Enhed, Esbjerg kommune haft Hanne Bundgaard som underviser på et internt mundmotorisk kursus for børneergo- og fysioterapeuter. Kurset foregik over to dage med en måneds mellemrum.

I tæt samarbejde med Hanne blev programmet sammensat for at målrette det til vores vejledningsopgaver indenfor det mundmotoriske område.

Hanne var en engageret og inspirerende underviser både ift. teori, vidensdeling, undersøgelser, aktivitetsideer og gennemgang af konkrete cases. Hun delte gerne ud af sin mangeårige erfaring og kunne koble dette med en god forståelse for vores arbejdsfelt.

Vi har nu bestemt fået et større grundlag for at kunne varetage de mundmotoriske vejledningsopgaver.

Anja Kalkerup, Ergoterapeut
Børn & Kultur, Pædagogisk Enhed

Zoneterapi

Marts 2018

Jeg er Susanne på 44 år, alenemor til 3, sygeplejerske og nu med livmoderhalskræft.

Hvad skulle jeg stille op for at gennemføre den hårde kræftbehandling og for at blive rask? Samtidig med at jeg fandt energi til mine tre børn? Jeg var overbevist om, at jeg ville have gavn af zoneterapi og blev anbefalet Hanne Bundgaard af en veninde.

Det var et fantastisk valg. Vi fandt hurtigt ud af, at ansigtszoneterapi var godt for mig, og hver gang jeg dykkede i energi efter kemo- og strålebehandling, fandt jeg fornyet energi hos Hanne. Ikke bare ny energi – jeg er overbevist om, at hun i forløbet har skabt gode energier og balance i mit immunsystem og mine indre organer. I forløbet har lægerne rost mine meget fine blodprøver, og jeg har tålt behandlingen fint modsat mange af de andre kræftpatienter, jeg mødte.

Her efter endt behandling har jeg stadig god gavn af den energi, hun kan give mig, og jeg har fundet ud af, at hun også kan smertebehandle og give mig ro. Endvidere har hun givet mig redskaber til selv at skabe ro i min krop.

Kan på det varmeste anbefale Hanne og ville ønske, at det var alle kræftpatienter forundt at modtage hjælp fra hende.

Susanne

Ergoterapi

Maj 2018

Min dreng kom til verden alt for tidligt i uge 24. Han havde efter indlæggelse med sonde og respirator udviklet en spiseforstyrrelse. Da Storm var ca. 1 år, blev Hanne lukket ind i vores liv. I starten kunne vores dreng kun spise grød uden klumper i. Hanne trænede med ham med madlege og forskellige øvelser. Og vi fik en helt anden dreng. En dreng, der begyndte at kunne røre ved maden med sine hænder. Han startede med at kunne spise sprøde ting. Kiks og den slags og så rugbrød og almindelig mad. Ud over maden blev vores dreng også mere rolig. Han kunne klare flere stimuli fra sine omgivelser. Han kunne bedre modtage kærlighed og berøring. Som vi ser det, så er Hanne skyld i, at vores dreng i dag er sådan en glad og dejlig dreng. Han gik fra intet at kunne til at fungere normalt i samspil med andre børn og voksne. Ud over det så er Hanne et fantastisk menneske, der lukker en helt ind. Og min dreng lukkede hende ind. Vi kan kun give de allerbedste anbefalinger, der findes i hele verden. Hanne er det mest kompetente og fantastiske menneske, jeg har mødt.

M. Hansen

Oralmotoriske og sensoriske specialer

Dec 2019

Hanne er tilknyttet Videnshus Dybkær 1-2 dage om ugen. Hun løser til alles tilfredshed opgaver indenfor vores målgruppe og har med sine specialer oralmotorik og det sensoriske områder tilføjet et videns løft til huset. Hun går med sin solide erfaring og gode menneskekundskaber til opgaverne med høj faglighed, grundighed og hjertet på det rette sted.

Anne Marie Lundsby Jakobsen
Koordinerende fysioterapeut, klinisk underviser og SD
Videnshus Dybkær