Basiskursus i Orofaciale dysfunktioner og Stramt tungebånd

Basiskursus i Orofaciale dysfunktioner og Stramt tungebånd

Basiskursus i Orofaciale dysfunktioner og Stramt tungebånd 1080 1080 Ergo for dig

Målgruppe: Tværfaglige sundhedfaglige professioner (Ergoterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater, tandlæger, tandplejer, logopæder, ØNH- læger eller andre, der arbejder tværfagligt) KST, massør, o.l.

Pris: 6900 kr inkl. moms Inkl. Morgenmad, kaffe/the, frokost, eftermiddagssnack.
(ØNSKER DU AT BETALE MED EAN, SEND EN MAIL TIL KursusOroFascial@gmail.com Husk betalingsoplysninger, + Oplysninger, Navn, prof. mail, adr og tlf på deltager)

Tidspunkt: 18.-19. Nov. – 2021 – Mødetid, første dag. Kl. 9.00
Lokation: Hotel Niels Juhl Køge, Toldbodvej 20, 4600 Køge (Mulighed for Overnatning, ved bestilling på hotellet – www.hotelnielsjuel.dk)

Bliv klædt godt på til at kunne se og forstå orofaciale problemer hos baby, barn og voksen, så du kan hjælpe de af dine patienter/klienter, som har mundmotoriske udfordringer eller problemer fra et stramt tungebånd.

Stramt tungebånd og orofasciale dysfunktioner kan give store problemer på mange områder. Blandt andet amning/flaske, spise færdigheder, søvn, fordøjelse, det autonome nervesystem, adfærd m.m.

På dette kursus lærer du:

  • En grundig indføring i det orofasciale kompleks, udvikling og dysfunktioner
  • Hvorfor vejrtræknings-, mund- og ansigt funktioner er essentielle for et godt helbred.
  • Gennemgang om Frenotomi (klip af stramt tungebånd)
  • Vejledning i, hvordan du udfører en funktionel, orofascial undersøgelse (grad 1,2,3,4), herunder vurdering af tunge-, læbe- og kindbånd mm.
  • En gennemgang af, hvilke protokoller du kan gøre brug af ved undersøgelsen, Kotlow, TABBY og ATLEF m.v.
  • Hvem der er kandidater for et OMFT-forløb
  • Hvornår man skal klippe tungebånd – og hvornår man ikke skal.
  • Hvornår og hvorfor, kropsbehandling er vigtigt i forhold til klip af tungebånd og generelt ved orofasciale dysfunktioner.
  • De primitive refleksers betydning
  • Introduktion til MyoMunchee

Vi tager primært udgangspunkt i Oro MyoFunktionel Terapi (OMFT), den seneste viden fra udlandet, herunder USA og Australien m.v, samt vores brede erfaring med andre tilgange til emnet.

Undervisere: Ergoterapeuter, OMFT-terapeuter og tandlæge.


Om kursets arrangører:

Hanne Bundgaard: Ergoterapeut, Castillio Morales terapeut og OMFT-Terapeut, Cert. Munchee provider

Hanne har løbende specialiseret sig indenfor spisning, sansebearbejdning/-forstyrrelser og ansigtslammelser. Hanne har igennem flere år undervist fagpersonale og forældre på uddannelsesinstitutioner, i børnehaver, skoler samt foreninger De seneste år har hun taget efteruddannelser hos de førende fagpersoner internationalt for at dygtiggøre sig yderligere indenfor de orofaciale funktioner og færdigheder. Hanne har taget kurser i behandling af orofaciale neuro- fascia og muskulære problemer, som spændinger, smerter omkring mund, nakke, kæbe og tyggemuskler samt hovedpine og migræne der har rod i fascie og muskel-ubalancer. Hanne ser babyer, børn og voksne i hendes praksis, hvor hun laver en helhedsorienteret indsats, hvor hun skræddersyr et forløb med OMFT, ergoterapi, afspænding af muskler, samt evt. behandling af de primitive reflekser. 

Mie C. Søndergaard: Ergoterapeut, OMFT-Terapeut, og Cert. Munchee provider

Mie har brugt de sidste 4 år på at specialisere inden for mundmotorik, spisning, stramt tungebånd og primitive reflekser. Hun hjælper hver dag babyer, børn og voksne med at blive forberedt til klip af tungebånd, samt guide, vejlede og træne efter klip af tungebånd. Ligeledes vejleder hun også de børn og voksne som har symptomer, på orofaciale problemer, men hvor klip ikke er den rette løsning. En stor del af Mie’s arbejde går på at finde løsninger og kompenseringer der ikke belaster vores krop og nervesystem yderligere. Kurset er målrettet dig, som er sundhedsfagligt uddannet og arbejder tværfagligt. Har du spørgsmål til kurset kan du sende mail på – KursusOroFascial@gmail.com